Hvad skal vi forvente af mobilselskaberne i fremtiden?

Hvordan vil det hele se ud i fremtiden?

Fremtiden for mobilabonnementer er prisbillig betaling, dette betyder også betaling hvor der betales et fast beløb om måneden for et allerede bestemt antal minutter, antal SMS beskeder og datatrafik. den type for betaling har i lang tid været gældene hos de små mobil selskaber, men noget tyder på at de større i dag også begynder at få øjnene op for den type for mobilabonnementer.

Det store spørgsmål er så om det gør mobilmarkedet mere gennemskueligt for gennemsnits danskeren og om det giver lavere priser. som udgangspunkt ser det endnu mere nemt ud, i forhold til mobilabonnementer hvor man skal betale efter hvert minut eller sekund, men hvor der er andre omkostninger og specielle priser der kan gøre det billigt eller dyrt.

 

Ikke så simpelt – desværre

Men det er ikke nær så forenklet. Når teleselskaberne hen ad vejen begynder at udbyde såkaldt flat rate på abonnementet ønsker teleselskaberner stadig at forhøje deres fortjeneste så meget som de kan og en måde at gøre det på er massiv overtaksering hvis man overstiger hvad ens mobilabonnement tilbyder. Har du eksempelvis et mobiltelefon abonnement der har 5 timers taletid per måned og du anvender mere – f.eks. 8 timer/md., må du betale for de de 3 timer du er snakket udover, og det er her overtakseringen kommer ind i billedet.

Mobilselskaberne tror og håber simpelthen at du som dansk forbruger ikke får valgt det rigtige abonnement til mobilen og herved tit kommer til at afregne en enorm regning på de minutter, tekst beskeder og de MB data der ikke var med i dit abonnement.

Det ser altså ud til vi får et gennemskueligt mobiltelefoni marked, men det er dog ikke hele sandheden, dog selvom det umiddelbart ser ud til vi får mere gennemskuelighed og  billigere priser, så er det altså ikke hele sandheden.

 

Hvad er det positive?

På den positive side er der kommet ny lovgivning omkring priser på både taletid, men også mobil data når du rejser til udlandet og anvender mobiltelefonen med dit almindelige abonnement. Det gør at der heldigvis nu er kommet en begrænsning på prisen, og det er meget sikkert at vi ikke har set det sidste her endnu.

Mobildata boomer nærmest fra måned til måned, flere og flere får mobiler der kan bruges til email, Facebook og surfing på internettet, og des flere brugere, des større volumen. Når mobilmarkedet bliver større bliver det mere interessant for mobilselskaberne at konkurrere for at få kunder, og herved sker der med sikkerhed et fald i prisen på data trafik.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: